Old Town is een stad met ongeveer 7.000 inwoners in Penobscot County. Een deel van de stad omvat Marsh Island, maar het reikt verder.

Het gebied werd aanvankelijk bewoond door Abenaki-indianen, gevolgd door Fransen in de jaren 1680 en daarna door Engelse pioniers in 1774. Het Penobscot-indianendorp werd door de Engelse bevolking ook wel de ‘Indian Old Town’ genoemd, en aangezien dit dorp is opgenomen in de grote stad, het kreeg de naam Old Town.

Het werd opgenomen als stad in 1840 en als stad in 1891. Er zijn genoeg interessante dingen te doen in de stad en de nabije omgeving, dus laten we de 15 beste bekijken.

1. Bezoek het Penobscot Nation Museum

Reis terug in de tijd en ontdek meer over de geschiedenis van dit land in dit kleine maar interessante museum. Binnenin kun je tal van items, gereedschappen, kleding en wapens bewonderen die ze gebruikten, evenals kano’s op ware grootte.

De toegang is gratis, het personeel is aardig en vriendelijk en er zijn genoeg souvenirs die je kunt kopen.

2. Eet een maaltijd in het Governor’s Restaurant & Bakery

Wanneer je in de oude stad bent en honger hebt, kom dan gerust langs bij het best beoordeelde restaurant in de stad; ze hebben een grote verscheidenheid aan maaltijden en vers gebak.

Een klant omschreef deze plek perfect in slechts een paar woorden: “Goed eten. Goede service. Geweldig dessert! ” Daarnaast kunnen we ook goede prijzen toevoegen. Ze hebben veel comfortvoedsel, maar hebben onlangs een aantal gezondere keuzes aan het menu toegevoegd, zodat iedereen tevreden is.

3. Ga op een Tracewski Fishing Adventure

De eigenaar van dit bedrijf is niemand minder dan Kevin Tracewski, auteur van het best verkochte boek ‘A Fisherman’s Guide to Maine’. Hij neemt je mee op reis naar enkele van de beste visplekken in de omgeving.

Of je nu een vissenexpert bent of een totale beginner, je zult deze ervaring geweldig vinden en Kevin zorgt voor alles. Je rijdt in een aangepaste Hyde-driftboot en wandelt door een aantal fantastische plekken om bij de visplekken te komen.

Ze doen ook uitstapjes naar het Acadia National Park en maken vissen tot een heel leuk avontuur.