Tips voor de perfecte gordijnen

Alhoewel raamdecoratie een belangrijk onderdeel zijn van het totale ontwerp en de inrichting van een woonkamer, hoeven ze niet per se op te vallen. Ze kunnen naadloos in elkaar overlopen en een het beste uit de rest van de ruimte halen, zoals de meubels, de kleur van de muren, de tapijten, de verlichtingsarmaturen, enz.

Speel met kleur en patronen

Een goede strategie bij het uitzoeken van gordijnen is om het kleurenpalet eenvoudig te houden en te spelen met verschillende patronen en texturen. Zo kan je de woonkamer decoreren met een aantal decoratieve kussens met strepenpatronen en de gordijnen een tweede patroon geven, wat een zeer welkome aanvulling is. Dit brengt evenwicht in de inrichting.

Kleur is niet het enige dat zorgt dat een ruimte er mooi en spannend kan laten uitzien. Een neutraal gekleurde woonkamer is het perfecte voorbeeld. Het is zeer elegant en tijdloos, met grijze gordijnen die mooi om de ramen hangen en de rest van de neutrale kleurtinten aanvullen.

Kies voor het juiste ontwerp gordijn

Natuurlijk kun je spelen met kleur en met patroon en iets speciaals te maken dat je eigen unieke stijl laat zien. In zo’n ruimte kan het moeilijk zijn om focuspunten te creëren. De gordijnen gaan dan bijna naadloos over in de rest van de inrichting. De juiste raamdecoratie op maat kunnen een ruimte volledig veranderen, zelfs als ze op het eerste gezicht niet zo belangrijk lijken. Neem bijvoorbeeld een stijlvolle en elegante woonkamer. Mooi zilverkleurige of gouden gordijnen geven de ruimte een geraffineerde sfeer en brengen echt de schoonheid van de ruimte naar boven.

Gordijnen- de ideale kleurkeuze

Gordijnen met kleur en licht is een goede manier om het dagelijkse welzijn eenvoudig te verhogen. Gordijnen bieden een breed scala aan mogelijkheden om kleur aan het raam te geven – en de woning zo tot leven te brengen. Het mooi kleureffect van gordijnen kan nog verder worden versterkt door een verschillende mate van transparantie – vooral met doorschijnende materialen kunnen ruimtes prachtig tonen. Zo kan je gordijnen bijvoorbeeld uitstekend combineren met vitrage.