Zelfs als je meestal een huisgenoot bent, heeft thuis zijn er de laatste tijd waarschijnlijk een beetje anders uitgezien, nu binnenblijven echt de enige optie was. Als je een beetje opgewonden raakt en deze week wat low-budget, eenvoudige upgrades wilt uitvoeren, hebben we goed nieuws: we hebben 20 supereenvoudige, in feite gratis projecten die je thuis kunt doen met items die je al hebt hebben. Lees verder voor inspiratie om je huis voor bijna niets op te frissen.

1. Verander de prints in je galeriewand

Als je extra prints hebt opgeborgen, vervang ze dan door de prints die je al hebt. Zo niet, probeer dan te wisselen welke stukken in welke kaders gaan, of welke kaders waar op je galeriewand.

2. Wissel de vloerkleden in je woonkamer en slaapkamer

Je oude kleed ziet er misschien gloednieuw uit in een totaal andere setting.

3. Of leg tapijten in je woonkamer

Heb je een kleiner vloerkleed dat niet genoeg liefde krijgt waar het is? Probeer het op een grotere in de woonkamer te leggen voor een ongebruikelijke, eclectische sfeer.

4. Papier de achterkant van een boekenplank met reserve behang

Een favoriet inpakpapier zou het ook doen. Gebruik afplaktape of washi-tape om het aan de achterkant van uw plank te bevestigen en verwissel het vervolgens binnen een maand voor iets nieuws.

5. Verf de potten van je planten

Geef je plant baby’s een beetje kleur met een verflaag op terracotta potten

6. Verander lege kaarsenpotten in mooie opslag

Als je eenmaal klaar bent met het branden van een kaars, kun je het mooie blikje gebruiken om kleine items zoals toiletartikelen of haaraccessoires in op te bergen, zoals blogger Heather Bien hier deed.

7. Style je salontafel

Als je salontafel is gestapeld met een paar boeken, probeer dan een plant daarheen te verplaatsen om een ​​nieuwe look te creëren. We hebben hier veel ideeën voor het stylen van salontafels.

8. Organiseer uw boekenplanken

Heb je ze van de auteur? Probeer het op genre. Of – hijg! – organiseer op kleur. Plaats vervolgens favoriete decorartikelen in de openingen op de plank voor een volledig opnieuw gestileerde look.

9. Voeg kleur toe aan de plankranden

Kleurrijke washi-tape over de randen van een boekenplank verandert de look volledig.

10. Of voeg kleur toe aan uw verlichtingsarmaturen

Heb je slimme lampen? Probeer ze in een roze tint te veranderen om uw woonkamer een warme uitstraling te geven.

11. Verf een spiegellijst

Dit is een perfect middagproject omdat je niet veel verf nodig hebt – een steekproefomvang is voldoende. Probeer een heldere, pittige kleur om je muren wat pit te geven.

12. Draai uw meubelindeling

Bekijk hoe uw opstelling eruit ziet wanneer u uw bank naar een andere muur verplaatst of uw woonkamerstoel naar uw slaapkamer verplaatst

13. Versier muren met washi-tape

Gebruik washi-tape om het uiterlijk van behang na te bootsen zonder gedoe, zoals deze huiseigenaar deed in haar Australische opgravingen. Probeer een confetti-look, zoals hier afgebeeld, of ga voor iets meer geometrischs, zoals strepen, plustekens of driehoeken.

14. Doe wat kunstwerk

Blogger Heather Bien vond het ook leuk om een ​​aantal van haar eigen kunstwerken te maken met materialen die ze al in huis had. Bovenstaande print maakte ze met zwarte acrylverf en dik aquarelpapier. ‘Een ander idee is om overgebleven verf uit een kamer te gebruiken om een ​​abstracte afdruk te maken’, voegt ze eraan toe. (Onze eigen lifestyle-regisseur Taryn Williford deed dat in haar eigen huis.)

15. Of maak van niet-kunst een kunstwerk

Omlijst een favoriete hoofddoek, bevestig een mand aan de muur of hang een mooie deken of quilt op.

16. Gebruik verf om een ​​minimalistisch accent te maken

Begin met het plaatsen van een punaise waar u het midden van uw cirkel wilt hebben. Bind vervolgens aan de ene kant een touwtje en aan de andere kant een potlood; de lengte van de string is gelijk aan de straal van je cirkel. Houd vervolgens de punaise op zijn plaats en trek het touw strak, gebruik het potlood om helemaal rond te cirkelen in een cirkel. Vul de potloodcirkel in met verf.

17. Verander uw kussens

Schakel kussens uit en creëer nieuwe combinaties op je bank, fauteuils en zelfs je bed.

18. Hang bunting of lichtslingers

Natuurlijk, je zult misschien niet snel een feestje geven, maar waarom zou je geen feeststemming creëren?

19. Probeer je spiegels omhoog (of omlaag) te brengen

Kijk hoe het eruit ziet als je een spiegel hoger dan normaal zet of lager dan normaal.

20. Zet iets anders in het midden van je eettafel

Bloemen zijn een klassieker, maar je kunt het ook proberen: een verzameling kandelaars, een potplant, een schaal met fruit, een kruik met een enkel monsterablad en meer.