ALS JE OP ZOEK BENT NAAR MOTIVATIE OM JE DAGELIJKSE YOGAPRAKTIJK BIJ TE HOUDEN, ZIJN HIER 30 REDENEN OM JE ELKE DAG WEER OP JE MAT TE KRIJGEN.

Breng deze voordelen in praktijk door onze aanbevolen lessen te proberen die bij elk punt horen. Je hebt een EkhartYoga-lidmaatschap nodig om ze een kans te geven .. maar lid worden is gemakkelijk!

1. Yoga geeft je een beter gevoel – zo simpel is het!

Kies een geschikte klas voor jouw niveau en benader deze met een open geest – je zult je anders, opener, presenter en gelukkiger voelen. Als je ons niet gelooft, probeer het dan!

Probeer onze 3-in-1 les met een vrolijk thema met drie geweldige leraren, Anat Geiger, José de Groot en Esther Ekhart: het is een feelgoodles

2. Yoga vergroot je flexibiliteit

Als je nog nooit hebt gehoord van het vermogen van yoga om de flexibiliteit te vergroten, leef je misschien al twintig jaar onder een steen;) Om meer flexibiliteit te krijgen, is het de moeite waard om regelmatig en consistent yoga te beoefenen om het spiergeheugen op te bouwen; neem echter de tijd en wees geduldig!

Probeer onze lessen specifiek gericht op flexibiliteit.

3. Yoga verbetert je kracht

Yoga gaat niet alleen over strekken en buigen, het vereist ook verrassend veel kracht. Fysieke kracht is belangrijk om blessures te voorkomen, het immuunsysteem en de stofwisseling te stimuleren en dagelijkse taken gemakkelijker te maken.

Leer hoe u toegang krijgt tot uw innerlijke en uiterlijke kracht in ons intelligent ontworpen programma – Building Essential Strength.

4. Yoga versterkt je immuunsysteem

Elke vorm van beweging is geweldig om het immuunsysteem gezond te houden. Door het draaien, omkeren, terugbuigen en kalmeren van yoga kan het lichaam meer tijd doorbrengen in het parasympathische zenuwstelsel (rusten en verteren) en minder met het sympathische zenuwstelsel (het vecht- of vluchtsysteem, dat stress en ontsteking veroorzaakt en verlaagt het immuunsysteem dramatisch).

Probeer deze reeks om het hele endocriene systeem in evenwicht te brengen en zo het afweermechanisme van uw lichaam te verbeteren.

5. Yoga helpt je om je te concentreren

Omdat je geest rustiger en overzichtelijker is, is het gemakkelijker om de energie te richten op waar je heen wilt. In yoga zeggen ze dat je een concentratie van eenpuntigheid ontwikkelt door te oefenen. Je traint de geest om bewust en aanwezig te worden. Onderzoek heeft aangetoond dat je na een yogales over het algemeen beter in staat bent om je mentale middelen te focussen, informatie nauwkeuriger te verwerken en ook om stukjes informatie effectiever te leren, vast te houden en bij te werken.

Probeer deze Mantra voor geduld, wijsheid en focus.

6. Yoga verandert je energie

Als je ochtendroutine begint met jezelf uit bed te slepen en koffie te drinken, probeer dan tien rondes Surya Namaskar of een of andere Kapalabhati pranayama en merk de stimulerende effecten op het zenuwstelsel op. Omgekeerd, als je later op de dag een verandering nodig hebt, kan slechts een paar minuten asana-oefening het zenuwstelsel opnieuw in balans brengen, de geest kalmeren en je een ander perspectief geven.