Een nog kwetsbaar en zich ontwikkelend kind heeft het moeilijker met stressvolle situaties dan een volwassene. Onderwijs is een belangrijk aspect van hun ontwikkeling, maar de belasting van hun geestelijke gezondheid is soms te overweldigend. Skipping school lijkt misschien verkeerd, maar blijkbaar heeft het voordelen. Zo kan een ontspannen, uitgerust en kalm kind nieuwe informatie beter en sneller leren dan degenen die non-stop blijven werken.

Bright Side benadrukt altijd dat het belangrijk is om voor onze mentale gezondheid te zorgen, zelfs als sommige levenskeuzes heroverwogen moeten worden. Deze keer willen we met je bespreken hoe belangrijk het is om af en toe een school te missen.

Het helpt burn-out en angst te voorkomen.

Zoveel als volwassenen soms een vrije dag nodig hebben van hun werk, kunnen kinderen ook behoefte hebben aan dagen voor geestelijke gezondheid. Ook al lijken hun problemen en zorgen ons misschien onbeduidend, ze kunnen toch een kind belasten en het hun moeilijk maken om te functioneren. In plaats daarvan moet u de situatie goed bekijken.

Het is belangrijk om ze aan te moedigen om uit hun comfortzone te komen tijdens een belangrijk evenement, zoals een presentatie geven voor de hele klas. Dit kan het kind alleen mentaal sterker maken. Maar als je ziet dat ze te veel stress hebben en ze er niet in slagen om er overheen te komen, kan een vrije dag de oplossing zijn. Op deze manier leren ze immers hoe ze voor hun mentale gezondheid kunnen zorgen en kunnen ze later als volwassene burn-out voorkomen.

Laat ze buiten de klas leren.

School kan een kind veel leren over de wereld om hen heen. Er is echter nog veel te ontdekken in deze wereld naast wat er op school wordt onderwezen. Kinderen leren beter dan wie dan ook van ervaring – het zien van nieuwe plaatsen, mensen, culturen, natuur en architectuur kan hun wereld enorm uitbreiden en hen een tijdje vrij laten. Je moet er echter voor zorgen dat de vakantie niet te lang duurt en dat je kind niets mist dat van invloed kan zijn op zijn cijfers.

Moedig gezonde verveling aan.

Leren, vrienden, activiteiten – er is geen tijd om je te vervelen op school omdat kinderen zich constant op iets moeten concentreren. Het lijkt misschien heel leuk, maar op een gegeven moment kan een kind zich een beetje uitgeput voelen en op een dag gewoon wachten om niets te doen, in stilte. Dit kan hen de kans geven om niets te doen en gewoon te ontspannen zonder constant de controle te behouden. Uiteindelijk kan hun verveling hun creativiteit juist een boost geven.

Help ze om vermoeidheid van zich af te schudden.

Voor volwassenen lijkt 5 keer per week vroeg opstaan ​​en de hele dag werken misschien een normaal iets. Vanuit het perspectief van een kind kan dit regime pure marteling lijken. De meeste ouders kunnen zien hoe moe hun kinderen zijn na een hele week school. Door ze een dag vrij te geven, krijgen ze een perfecte gelegenheid om op te laden en hun productiviteit later te stimuleren.

Creëer wat hechtingstijd.

Tijd vinden om echt contact te maken met uw kind kan moeilijk zijn na een zware dag, en in het weekend worden huiswerk en huishoudelijke taken gedaan. In dit geval moet u overwegen om een ​​dag vrij te nemen en samen wat activiteiten te doen. Dit kan je helpen om te vertragen en je kalm en vrij van je schema’s te voelen.