Het kan lijken alsof er veel te weten is over goede stijl, en dat is er tenminste, als je je wilt inschrijven voor de masterclass. Maar er scherper uitzien dan 99% van de andere jongens is eigenlijk vrij eenvoudig en vereist alleen maar dat je kleine dingen goed weet en doet. Het soort dingen dat kan worden ingekapseld in korte, gemakkelijk te onthouden principes en gezegden.

Hieronder vind je de beste van de beste tips: honderd dingen (plus één extra) die je nu kunt doen om jezelf er scherper uit te laten zien. Je kunt ons later bedanken.

1. Gooi alles weg of geef het weg dat je meer dan een jaar niet hebt gedragen.

Je krijgt hier twee ‘geliefde oude favoriete’ uitzonderingen, evenals formele kleding. Pitch of schenk meedogenloos de rest.

2. Laat alles aanpassen.

Ok, niet alles. Maar de meeste dingen: mooie broeken, overhemden en jassen moeten allemaal naar de kleermaker gaan voor aanpassingen, tenzij ze al op maat zijn gemaakt.

3. Geef meer geld uit aan minder kledingstukken.

Kwaliteit gaat langer mee dan kwantiteit, en je ziet er beter uit.

4. Koop persoonlijk een pak.

Zelfs als je er geen nodig hebt. Ervaar gewoon de ervaring van het vergelijken van jasstijlen, stoffen en snitten.

5. Er zijn meer schoenkleuren dan bruin en zwart.

Gekleurd leer en suède zijn fantastische schoenopties. Word een beetje gek met rood, blauw en grijs. Maak je geen zorgen over het aanpassen van een riem aan elke riem – een zwarte riem met grijze schoenen of een bruine met oxbloodrood is prima.

6. Broekmanchetten moeten “breken” aan de bovenkant van uw schoenen.

Dat betekent dat ze heel licht op het leer zelf rusten. Er mag geen ruimte zijn tussen je broek en schoenen.

7. Draag een pochet.

Elke keer dat je een jas draagt. Geen uitzonderingen.