Er zijn genoeg regels in het leven zoals het is. Sommigen zijn er echter om te helpen. Zoals de regels die bepalen hoe je je goed moet kleden.

Natuurlijk spreekt elke man of vrouw die een mening heeft over dergelijke dingen uit persoonlijke ervaring – en ongetwijfeld werkt wat voor de een werkt niet altijd voor de ander; of wat voor de een werkt, wordt door de ander als te voetgangers of te avant-gardistisch beschouwd. Dus als het gaat om aankleden, moeten ze altijd tegen de nominale waarde worden ingenomen. Het zijn solide suggesties in plaats van het laatste woord over stijl.

Draag een pak goed

De sleutel tot een pak dat er goed uitziet, is fit. Als je off-the-peg koopt, concentreer je dan op de pasvorm over de schouders, want het is relatief eenvoudig om de borst en taille te veranderen. Wees voorzichtig met het dragen van een menstruatiepak, tenzij u een totale periode-look nastreeft, omdat het pak op zichzelf een nieuwigheid begint te lijken. Klassiek is het beste en het nuttigst – donker, met twee knopen, enkele rij knopen, matige details. Het is niet saai. Een pak is een uniform. Het idee is om dit pak te beschouwen als een canvas om verschillende ideeën over individualiteit rond te bouwen. Het is de manier waarop je het draagt, niet het label erin, dat indruk maakt.

Investeer verstandig in een horloge

Een horloge is als een kunstwerk. Kies het omdat je het leuk vindt, niet omdat je denkt dat het geld kan verdienen. Horloges zijn persoonlijk, het markeert je doorgang door de tijd. Maar je moet ook praktisch zijn. Esthetische, functionele, robuuste sportmodellen passen overal bij en kunnen de harde klappen van alledag dragen. Toch moet een horloge je nog passen. Het moet comfortabel aanvoelen en qua maat en diepte ook goed zijn ten opzichte van je pols – 40 mm wordt beschouwd als de ‘Goldilocks’ maat.

Schroom niet voor kleur

Of het nu gaat om vrijetijdskleding of formele kleding, geniet van een beetje kleur. De meeste mannen zijn er ten onrechte bang voor – ze worden geïntimideerd door alles dat niet marine of grijs is. Maar kleur kan ook tijdloos zijn. Zo kan een groen pak er bijzonder rafelig uitzien, terwijl Spencer ook roze, groen, mosterd en helderdere tinten blauw aanbeveelt als bijzonder veelzijdige tinten die het hele jaar door oplichten. Maar hij voegt eraan toe dat als het om kleur gaat, minder nog meer is: je hebt er gewoon een beetje van nodig, in één kledingstuk.

Draag in je spijkerbroek totdat ze van jou zijn

De meest bruikbare snit van ‘s werelds populairste kledingstuk is’ smal toelopend ‘. Het is breder in de dij, dus het is comfortabel, maar versmalt, dus het werkt met slimme schoenen of sneakers. Het is het beste om het hele jaar door met alles te dragen, zowel gekleed als dons. De wijzen zullen ook donkere, ruwe denim dragen en de pre-distressed een brede ligplaats geven. Het hele plezier van denim is dat het ouder wordt met de manier waarop je het draagt. Waarom mis je dat?