Beauty Hacks voor psoriasis: begin je dag goed

Rode, schilferige huidplekken zijn het belangrijkste symptoom van psoriasis. Er is geen remedie voor deze huidaandoening, maar behandeling helpt. En er zijn stappen die u kunt nemen om probleemgebieden te maskeren. Dat kan je een beter gevoel geven over hoe je eruit ziet en je dag goed beginnen.

Afwassen. Je wilt beginnen met een schoon oppervlak. Begin je dag dus met een zacht washandje en een milde reiniger om de schilferende huid voorzichtig weg te wrijven. Dit geeft je huid een gladdere uitstraling. Door schilfers kan je huid er hobbelig en onregelmatig uitzien, zelfs als je make-up draagt.

Gebruik hoofdhuidolie. Dikke schubben op je voorhoofd, haarlijn, achter je oren of achter in je nek kunnen worden verzacht met kokos-, olijf- of pinda-olie. Masseer een kleine hoeveelheid in je hoofdhuid, wikkel je hoofd in een handdoek en wacht 30-60 minuten. Was met je gebruikelijke shampoo en gebruik vervolgens een kam om de schubben voorzichtig los te maken en te verwijderen.

Koop medicinale shampoo. Praat met uw arts over een goed product voor u. Deze shampoos kunnen helpen om ruwe schilfers op je hoofdhuid los te maken, maar ze zullen je haar niet altijd goed reinigen. Na het gebruik ervan, volg met een gewone shampoo. Dit zorgt ervoor dat u alle vreemde “medicijn” -geuren verwijdert en dat uw haar gemakkelijker te stylen is.

Nat scheren. Gebruik een scheercrème of lotion voor een gevoelige huid en koop een goed scheermes dat de contouren van je huid volgt. Nat scheren in plaats van een elektrisch scheerapparaat op een droge huid te gebruiken, is zachter voor plekken. Zorg daarna dat je bevochtigt. Misschien merk je dat het makkelijker is om een ​​dag tussen de scheerbeurten over te slaan.

Hydrateren. Kies een zalf, olie of dikke crème. Dit soort moisturizers werkt beter door uw huidbarrière. Lichte lotions hebben meer water en kunnen je huid nog meer uitdrogen. Uw arts kan u helpen bij het kiezen van de juiste moisturizer voor uw probleemgebieden. Hij kan producten voorstellen die een natuurlijke verbinding bevatten die ureum wordt genoemd. Het helpt de buitenste laag van je huidcellen te verzachten, zodat ze gemakkelijker afstoten. Melkzuur is een andere stof die schilferende plekken kan verlichten. Laat de moisturizer in je huid zakken. Je zou het een goede 10 minuten moeten geven.

Breng een primer aan. Deze producten helpen je gezicht voor te bereiden op het volgen van de make-up. Ze zinken niet in je huid maar blijven er bovenop zitten, waardoor er een extra laag ontstaat. Dat geeft je een glad oppervlak voor je make-up. Breng niet te veel primer aan. Je wilt gewoon een lichte laag. Wacht opnieuw. Laat de primer op je huid intrekken. Het duurt maar een paar minuten.

Gebruik make-up als dekmantel. Er zijn make-up gemaakt om huidproblemen zoals psoriasis te verbergen. Praat met uw arts over een goed product voor u. U moet de dikte overwegen. Je hebt een dikkere make-up nodig voor grotere plekken die moeilijker te verbergen zijn. Zoek naar een kleur die nauw aansluit bij de huidskleur van de huid rondom uw psoriasis. Meng voorzichtig een kleine hoeveelheid make-up over het gebied dat je wilt bedekken. Volg met een laagje los poeder om het langer mee te laten gaan. Je kunt zelfs haarlak gebruiken om het te fixeren.

Wees stijlvol. Als je je nog steeds zorgen maakt over een probleemgebied, gebruik dan sjaals, hoeden of sieraden om de aandacht van je huid af te leiden.

Geniet ervan. Door deze stappen te volgen, zou u zich moeten kunnen concentreren op de dingen die u wilt. Neem wat make-up mee voor het geval je de behoefte voelt om te retoucheren. Onthoud: u denkt waarschijnlijk meer aan uw psoriasis dan wie dan ook.

Vlotte verwijdering. Als de dag voorbij is en het tijd is om je make-up af te doen, zorg er dan voor dat je het op de juiste manier doet. Je wilt je gevoelige huid niet irriteren. Je hebt een zachte make-upremover nodig. Iets met een petroleumbasis werkt goed. En zorg ervoor dat je bevochtigt als je klaar bent.