Hoe u psoriasis-scheuren en bloedingen kunt behandelen

Als je psoriasis hebt, heb je plekken met een dikke rode huid. In ernstige gevallen kunnen ze openbreken. Dit veroorzaakt diepe scheuren of ‘kloven’.

Er zijn manieren om de pijn te verzachten en de bloeding te behandelen.

1. Behandel de bezuinigingen.

Stop eerst het bloeden. Gebruik een schone doek of verband om gedurende 10 minuten constante druk uit te oefenen. Til het niet op om de wond te controleren. Als het bloeden stopt, spoel het gebied dan af met koud of lauw water. Dit helpt infectie voorkomen.

2. Verzegel de scheur.

Door die hiaten te dichten, genezen ze sneller. Het beschermt ook de wond door vuil, puin en ziektekiemen buiten te houden. Manieren waarop u het kunt doen, zijn onder meer:

Vloeibaar verband: dit vrij verkrijgbare product creëert een dunne plastic coating op de huid. Het is waterdicht en flexibel. Om het toe te passen:

Breng de randen van de scheur voorzichtig samen of snijd ze in elkaar.

Spuit, borstel of dep de vloeistof op de huid.

Het droogt in minder dan een minuut en gaat tot een week mee.

Omdat sommige van deze producten zijn gemaakt met alcohol, kan dit prikken. Plaats het niet in een wond, rond de ogen of op grote delen van de huid.

Superlijm: dit huishoudelijke nietje kan ook psoriasisspleten repareren. Dat komt omdat het belangrijkste ingrediënt hetzelfde is dat in veel vloeibare verbanden wordt aangetroffen. Het werkt op dezelfde manier: breng de randen van de snede voorzichtig samen of scheur ze samen en dep ze op de huid om een ​​afdichting te creëren.

Zelfklevend verband of tape: waterdichte medische tape kan scheuren afdichten. Het houdt ook de wond vochtig, wat hem helpt genezen. Voor kleine snijwonden kunt u ook het kleverige deel van een verband gebruiken. Leg ze over de wond. Ze kunnen dienen als een brug om de huid bij elkaar te houden.

3. Gebruik lippenbalsem voor een snelle oplossing.

Je bent onderweg wanneer je huid splijt. Wat nu?

Als het een kleine snee is, leg er dan een dikke laag lippenbalsem of vaseline op. Dit beschermt je huid totdat je hem goed kunt behandelen.

4. Verzacht de huid.

Dikke, droge plekken verergeren kraken en bloeden. Ze kunnen ook tot meer kloven leiden. Neem deze stappen om je huid vochtig te houden:

Geniet gedurende 15 minuten in een lauw bad. Vermijd heet water en ruwe zeep. Ze kunnen je uitdrogen. Om jeuk en irritatie te verminderen, kunt u toevoegen:

Oliën

Epsom-zouten

Colloïdaal havermout

Dode Zeezouten

Als je uitstapt, dep je huid droog met een handdoek. Doe dan een verzachtende zalf, crème of olie op.

Breng voor het slapengaan wat vochtinbrengende zalf aan, zoals vaseline. Andere opties zijn onder meer:

Vitamine E

Olijfolie

Verkorting

Bedek vervolgens het gebied om het vocht ‘s nachts vast te houden. Je kunt plastic gebruiken. Draag katoenen handschoenen en sokken om je handen en voeten te beschermen.

Breng de moisturizer minimaal twee keer per dag aan. Denk je dat zalf of olie te vettig is? Probeer een dikke crème in plaats van een dunne lotion.

5. Breng een medicinale lotion, crème of zalf aan.

Je huid barst als het te droog, strak en uitgerekt wordt. Om bestaande wonden te helpen genezen – en nieuwe te voorkomen – moet u de ontsteking behandelen die de zwelling veroorzaakt.

De eerste behandelingslijn is een corticosteroïd-lotion, crème of zalf. Ze zijn verkrijgbaar zonder recept of als recept in hogere doses. Doe het een of twee keer per dag aan. Gebruik het niet langer dan 3 weken zonder toestemming van uw arts