Psoriasis kan op bijna elk deel van uw lichaam voorkomen, inclusief uw benen. Deze plekken zijn niet alleen jeukend en mogelijk pijnlijk, maar kunnen u ook minder zelfvertrouwen geven in uw huid. Maar dat betekent niet dat je je huid in een lange broek moet verbergen. Blootstelling van uw psoriasis aan natuurlijk zonlicht gedurende een gematigde tijd kan huidontsteking helpen verlichten. En dat kan opflakkeringen verzachten. Zorg ervoor dat u niet meer dan 15 minuten zonder zonnebrandcrème of kleding over uw huid brengt; anders loopt u het risico op verbranding en verhoogt u het risico op huidkanker.

U kunt psoriasispleisters op uw benen minimaliseren en zelfs verbergen.

Pas je routine aan. Een lange, warme douche kan psoriasis verergeren. Probeer je badtemperatuur warm te houden, niet heet. En blijf daar niet te lang. Vraag uw dermatoloog naar koolteerwassingen die u op uw benen kunt gebruiken. Ze kan ook aanraden om een ​​paar keer per week een exfoliërende salicylzuurreiniger te gebruiken om extra schilfers te verwijderen.

Hydrateren. Bevochtig je benen direct na het douchen. Gebruik een product dat uw dermatoloog aanbeveelt: iets geurvrij, hypoallergeen en niet-verstoppend. Mogelijk moet u verschillende vochtinbrengende lotions proberen om er een te vinden die niet prikt of uw huid irriteert.

Weet wanneer je medicinale crèmes moet aanbrengen. Als uw arts een corticosteroïdproduct heeft voorgeschreven, wilt u het misschien ‘s nachts aanbrengen, zodat het tijd heeft om te absorberen. Corticosteroïdcrèmes en -zalven kunnen de overproductie van huidcellen die psoriasisplaques vormen, stoppen, maar make-up plakt mogelijk niet op de huid met een zware crème of zalf erop.

Overweeg om een ​​primer te gebruiken. Moisturizer absorbeert in je huid, maar make-up primers zitten er bovenop om een ​​glad oppervlak te creëren. Dat zorgt ervoor dat make-up beter blijft plakken, vooral als het oppervlak van je huid niet eens is vanwege je psoriasisplaques.

Cover-up toepassen. Je kunt roze of rode plekken bedekken met een lichtgewicht vloeibare foundation. Donkere of ernstigere plekken hebben mogelijk een zwaarder product nodig (zoals “pancake” foundation). Als je een vloeibaar of halfvloeibaar product gebruikt, kun je het met poeder en een kwast “zetten”.

Je kunt ook een minerale foundation op poederbasis proberen, die gemakkelijk kan worden aangebracht met een make-upborstel. Deze zijn ideaal voor het afdekken van grotere fakkels. Houd er rekening mee dat uw benen mogelijk niet dezelfde huidskleur hebben als uw gezicht, dus u moet mogelijk verschillende kleuren proberen om te zien wat het beste werkt om uw patches te verbergen. Sla producten over die sprankelen of markeren. Ze kunnen de aandacht vestigen op probleemgebieden. En doe nooit make-up op een open wond of huid die bloedt.

Wees voorzichtig met gewrichten. Als u bijvoorbeeld een pleister op een gewricht zoals uw knie bedekt, buigt u deze terwijl u make-up aanbrengt. Dat zorgt ervoor dat de make-up niet uit elkaar valt of barst wanneer u beweegt.

Make-up voorzichtig verwijderen. Gebruik je vingers of een zachte katoenen doek of wattenbolletjes en een zachte make-upremover om make-up uit te doen. Op petroleum gebaseerde verwijderaars verzachten make-up voor verwijdering. Harde scrubs of doeken kunnen opflakkeringen meer irriteren.

Praat met uw arts. Flare-ups gebeuren. Maar als uw huid constant rood en geïrriteerd is of als u zich bijna nooit goed voelt over hoe u eruit ziet, wordt het tijd om met uw arts te praten over het aanpassen van uw behandelplan. Naast actuele huidcrèmes zijn er andere voorgeschreven medicijnen die het immuunsysteem van uw lichaam kunnen kalmeren en psoriasissymptomen onder controle kunnen houden.